Správný návrh energetického řetězu není vždy snadným úkolem. Nový LAPP online konfigurátor ÖLFLEX® CONNECT CHAIN tento úkol velmi urychluje a usnadňuje: je jednoduchý, rychlý a jasný.

Tento nástroj Vám umožní navrhnout kompletní energetický řetěz jen ve třech jednoduchých krocích. Šetří tedy Váš čas a zároveň minimalizuje zdroje případných chyb, které mohou nastat při ručním návrhu energetického řetězu.

lapp olflex

Konfigurátor Vás krok za krokem provede výběrem vlastního řetězu, kabelů a příslušenství. Po dokončení konfigurace můžete požádat o zaslání individuální nabídky dle provedeného návrhu. V každém kroku výběrového procesu zajišťuje konfigurátor kompatibilitu všech součástí. Kritickým místem může být výběr vhodných kabelů do vybraného energetického řetězu. Výběr kabelů závisí na mnoha faktorech, jako jsou poloměr ohybu řetězu, délka pojezdu, rychlost, zrychlení a okolní teplota. Pokud se tyto faktory nezohlední, může dojít k poruchám a ke zkrácení životnosti kabelů. Konfigurátor zohlední, jaké kabely budou uloženy v řetězu a dokáže automaticky vybrat řetěz, který je pro tuto aplikaci vhodný. Umožňuje také návrh rozmístění vertikálních a horizontálních separátorů aby byla hmotnost kabelů v řetězu rozložena rovnoměrně.

Nakonec si můžete vybrat, zda si přejete dodat plně osazený řetěz, nebo zaslat jednotlivé komponenty s tím, že kabely mohou být předem nastříhané v požadovaných délkách. Pokud si zvolíte první možnost, máte naprostou jistotu, že energetický řetěz bude vyroben odborníky LAPP s bohatými zkušenostmi a know-how, otestován a v provozu řádně fungovat.